Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

Pro předškolní děti nabízíme pohybovou a taneční průpravu, keramiku, hudební hrátky a bowling. V sekci akce najdete termíny Čertovského rojení, Dne dětí, Dne Země, Světýlkové cesty a dalších tradičních i nově připravovaných akcí.

Vstoupit

Děti školního věku v Symfonii najdou široký výběr sportovních, pohybových, výtvarných, hudebních i dalších kroužků. Budou je bavit příměstské a pobytové letní tábory v období školních prázdnin. Sledujte i sekci akce, kde zařazujeme nabídku dalších aktivit, např. soutěží.

Vstoupit

Dospívajícím od 13 let doporučujeme filmový kroužek, DofE, S-Team, novinařinu, lezení na stěně. Je možné si vybrat i z dalších kroužků. Sledujte sekci akce, kde se objevují zajímavé přednášky, kurzy a soutěže. Na léto jsou připraveny letní tábory.

Vstoupit

Studenti mohou využít nabídky pro dospělé, kurzy výtvarných dílen nebo program pro mladé do 25 let DofE. Sledujte i sekci akce, kde se objevují zajímavé přednášky a kurzy.

Vstoupit

Řada dospělých se rozhodla trávit volný čas aktivně. U nás v Symfonii se mohou zúčastňovat pravidelných cvičení, jazykových, výtvarných i jiných zájmových útvarů. V sekci akcí nabízíme kurzy, přednášky, výstavy a soutěže. Nepřehlédněte např. Rodinnou sobotu.

Vstoupit

MasterChef Roman

<< Zpět na seznam reportáží

SNAŽÍM SE, ABYCH SI NEJVÍC PŘIPADAL JAKO ČLOVĚK

 články_kroužek_novinařiny_masterchef_2016

Před nedávnem jste v televizi mohli sledovat kuchařskou show MasterChef, která si získala spoustu příznivců. Její vítěz, mladý učitel tělocviku Roman Kotlář, se na konci února dostavil do Symfonie, aby svým příznivcům předvedl své dílo v podobě kuřecí rolády, rajčatové omáčky a plněných těstovin přímo při vzniku. Během přípravy jídla se přítomní dozvěděli spoustu rad a typů do kuchyně a také si vyslechli, jak se Roman cítil při samotné soutěži a jak prožíval všechny slasti a strasti, které ho při natáčení provázely.

Jak vám bylo, když jste porotě podával své úplně první jídlo?

Do soutěže jsem šel s tím, že mě zajímá názor poroty na mnou připravený pokrm. Byl jsem tam pro tento rozhodující moment a zažíval jsem velkou nervozitu.

 Jak jste se cítil, když jste byl v jednom kole druhý nejhorší?

V otázce už je odpověď - jako druhý nejhorší. Bylo to velké napětí. Mohl jsem být dokonce úplně nejhorší.  O to hůř se mi vařilo v dalším kole.

 Panovala mezi soutěžícími velká rivalita?

Největší rivalita nastala ve finálových výzvách. A v poslední týmové výzvě, kde jsme tvořili tým já a Lucka proti Jirkovi a Zdeňce.

 Jste učitel tělocviku nebo se cítíte spíš jako kuchař?

Já se snažím, abych si nejvíc připadal jako člověk. A to bez ohledu na to, jakou roli mám. Ale asi se víc cítím jako učitel.

 Reakce vašich žáků?

Moji radost sdíleli.

Co školní jídelna ve vaší škole? Chutná vám tam?

Od letošního září v ní nejím, protože když doučím, chci si jít zaběhat. A po jídle z jídelny je mi těžko.

Jaké bylo vaše nejnenáviděnější jídlo ze školní kuchyně, když jste byl ještě dítětem? Koprová omáčka. Vždycky byla cítit po celé škole. Ani jsem na oběd nedošel. Seběhl jsem schody zpátky dolů a šel jsem rovnou domů.

Je tohle poprvé od MasterChefa, kdy vaříte před lidmi/pro lidi?

Ano, je. V televizi jsem vařil ještě pro víc lidí, ale viděl jsem jenom kameru. Dnes jsem zažil to, že přede mnou kamera také byla, ale zároveň jsem viděl lidi, kteří tu seděli. O to větší byl tlak a nervozita. Ale nebylo mi to nepříjemné.

články_kroužek_novinařiny_masterchef_2016  

Co říkáte tomu, že se zde sešlo tolik lidí, kteří vás chtěli vidět vařit a slyšet vaše rady do kuchyně?

Byl to pro mě velký závazek. Navíc lidé museli vyvinout dvojí aktivitu.  Zarezervovat si místo a ještě sem přijít, což mi udělalo velikou radost. O to zodpovědnější úloha to pro mě byla.

články_kroužek_novinařiny_masterchef_2016  

Děkuji za rozhovor.

Magdalena Štoková, 12 let

 

Magdalena Štoková, 12 let

členka novinářského kroužku

Soubory ke stažení

Chci dostávat newsletter